onsdag 22 februari 2012

"Abnormal freak? But then you're pretty normal"

(Quote från helgen när vi var alldelles för trötta mitt i natten)

Min engelska har improved jättemycket sedan jag kom. Jag tycker inte så mycket om att erkänna det, för det betyder att jag erkänner att jag trodde att den var bättre än den var när jag kom hit och jag ville gärna se att den var jättebra redan innan jag kom... Något som jag har problem med fortfarande är i alla fall "th"-ljudet. I Sverige får man gå dit om man läspar, och i USA får man gå till specialist om man inte läspar. Speciellt siffran tre är extra krånglig, jag brukar försöka hoppa över att säga den.
   Varannan fredag går vi till en etta och läser för/med dem, och jag har en sexårig kille som jag läser för. Förra veckan stötte han på ett ord han inte kunde när i boken han läste för mig, "breaths". Underbart, tyckte jag. Här är det meningen att vi ska hjälpa dem att lära sig att läsa, och så frågar han om ett ord jag inte kan uttala. Jag försökte och tror att det gick bra ändå, för att sa det efteråt utan att uttala det fel... Tur det. Tänk om jag skulle lära honom något som var fel och han för alltid skulle tro att det var rätt.

Har legat på soffan igår och idag och tyckt synd om mig själv och tittat på Harry Potter och massa extra material flera gånger om bara för att jag inte har tålamod att se en film jag inte kan utan till när jag är sjuk. Vill kunna somna ifrån den och ändå veta exakt vad som hänt och var de är i filmen när jag vaknar igen. Men jag har tröttnat på min näsa nu, fast den är nära på att ramla av i alla fall på grund av alla gånger jag har snytit den. Yay.

Sverige 18.04, Oho 12.04





-----

(Quote from last weekend in the middle of the night and we were way too tired)

My English has improved a lot since I first got here. I don't like admitting it, because it means I have to admit that I thought it was better than it was when I arrived and I like to think it was already really good before I came... Something I still trouble with though is the "th"-sound. In Sweden you go to the speech doctor if you say that sound, and here you get to go to there if you don't. Especially the number three is extra difficult, I usually try to skip it if I can.
   Every other Friday we go to a first grade class and read for/with them, and I've got a six year old boy that I read for. Last week he came across a new word in the book he was reading for me, "breaths." Wonderful, I thought. Here are we supposed to help them learn how to read and he asks for a word I cannot pronounce. I tried and think it all when well, because he picked it up and said it perfectly. Lucky me. What it I would teach him something that's not right and he forever would think it's right.

Have been laying on the couch yesterday and today and felt bad for myself and watched Harry Potter and lots of extra features multiple times simply because I don't have the patience to watch a movie that I don't know in and out when I'm sick. I like to be able to fall asleep but still know exactly what has happened and where they're at when I wake up again. But I've had enough of my nose now, and it's about to fall of anyways because I've been blowing it so much. Yay.

Ohio 12:04 PM, Sweden 6:04 PM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar