torsdag 26 januari 2012

Ja... Tänkte skriva en fin rubrik med 4 olika sätt att skriva hej på från Asien (Kina, Thailand, Sydkorea och Japan), men råkade skicka iväg smset och min telefon muppar sig och låter mig inte se skickade medelanden... Så; HEJ!

Lite nya regler har kommit upp i skolan vid lunchen, dels får vi inte längre sitta fler än 6 vid varje bord för the middle schoolers har sabbat det genom att ha kaos, så två av våra vänner har bytt bord för vi var sju. Vi försökte spela dumma och låtsas som att vi inte hört the announcements den morgonen när en lärare kom och sa åt oss, men han gick inte på det. Tror dock att det håller maximalt ett par veckor, sedan går nog allt tillbaka till det normala igen.
   Dels får vi inte längre använda trappan ner till borden från matkön, för den håller på att bli torn down and break apart. I en skola som byggdes i somras. De har tydligen byggt trappan i mjukt trä, så nu måste vi gå runt hela rummet och gå ner på rampen. Ursäkta, men vad har man trappor till? För att vara fina? (Fast det är den ju inte heller med koner, skyltar och soptunnor som skydd för att vi inte ska gå ner för den). Vem bygger ens trappor i mjukt trä?!

Igår hade vi en lockdown. Det finns två olika lockdowns, level 1 and 2. Level 1 har man om det misstänks att någon har droger eller vapen eller något annat farligt i skolan, eller om det är en rutinträning. Vid en level 1 lockdown täcker man för fönstrena och låser klassrumsdörren, men lektionerna fortsätter som vanligt medans poliser och hundar söker genom skolan.
   En level 2 lockdown är det om det någon som inte ska befinna sig på skolområdet/ i skolan gör det (tänk på Columbine, det är därifrån lockdown kommer, innan morden skedde där hade man inte lockdowns). Då låses dörrarna, lamporna släcks och alla gömmer sig i ett hörn av klassrummet som inte är synligt från fönster eller klassrumsdörren. Fönstrena lämnas otäckta för att det ska se ut som att det är tomt i klassrummet (vore de förtäckta är det ju uppenbart att folk gömmer sig där inne).
   Under en lockdown får man inte lämna klassrummet tills det under level 1 berättas via högtalare att allt är klart, och under en level 2 när en specifik person kommer och låser upp dörren (om inkräktaren skulle ta över kontoret och låtsas att allt var klart och annonseras det via högtalarna).
   Igår hade vi en level 1 lockdown. Under 2nd period avbröts lektionerna av sekreteraren som berättade att vi var under en level 1 lockdown, men att alla lektioner skulle fortsätta som vanligt men att elever inte fick vistas i hallen och skulle stanna i sin 2nd period class tills allt var klart. Jag var lite smått urskrajj eftersom vi inte har lockdowns, ever, in Sweden, och ännu värre blev det när ännu ett announcement kom om att lärarna hade fått ett mejl angående lockdownen. Tjejen som satt bredvid med försökte få mig att inse att level 1 inte var farligt, att poliser bara var här för rutin för att genomsöka skolan, men det var ändå läskigt. Men mejlet berättade att det var just vad det var, det var hundar i skolan för att se om de kunde hitta något farligt (alla skolor måste ha rutinmässiga lockdowns även om det som i det här fallet inte misstänkts att det fanns någon i skolan), och enligt brevet vi fick senare under dagen från rektorerna hade inget hittats. Eleverna i den andra delen av High school vingen berättade dock hur en hund varit uppe och skrapat på ett skåd och hur de tagit ut något därifrån, men att det också kan ha varit placerat där för att testa hundarna. Jag litar i alla fall på rektorern, de har ju ändå högsta positionen i skolan.
   Så vår 2nd period blev lite längre och 3rd lite kortare och jag fick vara med om en level 1 lockdown. Sånt händer inte i Sverige inte!

Sverige 02.43 (26 jan), Ohio 20.43 (25 jan) (Ja, är jag besviken eller? Glömde se färdigt på julkalendern och nu är den nertagen från svt play, den som var den bästa på flera år! :/ )

----

A few new rules have come up in school regarding lunch. We are no longer allowed to sit more than 6 at each table because the middle schoolers screwed it by having chaos all the time, and two or our friends have moved table since we were seven. We tried to play dumb and pretend we didn’t hear the announcements that morning when a teacher came and told us to seperate, but he wasn’t fooled. I believe it will last a couple of week the longest until everything will go back to normal again.
And we are not allowed to use the staires down to the tables from the lunch line any more either, because it is breaking down. In a school that was built last summer. Apparently they built it in some soft wood, so now we have to walk all the way around and use the ramp to get down. Scuse me, but what are staires for? To be pretty? (But it’s certainly not with all the cones, signs and trash barrels blocking our way.) Who even build staires in soft wood?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar